ingyenmedve

Tiszta álattkert! Álattnak van ingyen kedve. Eszonta a költő is. Várom a sültgalambot. Teve van kétpúpú, nekem elég a magamé is, ami én magam vagyok!

Friss topikok

  • milu vagyok:): Annyira igénytelen és ruppótlan a poszter stílusa, hogy a negyedik pontnál felfüggesztettem az olv... (2014.12.27. 23:52) KülönKRESZ buszsofőröknek
  • Vidéki: @ingyenmedve: Ne feledkezz meg arról sem , hogy Bokros a Budapest Bank vezéreként is bizonyított ... (2009.04.07. 09:37) Balfaszista jobbersajtó
  • Transzmoha: @ingyenmedve: köcce, megskubbantom (2008.12.28. 22:45) Fasza új blogötletem

Linkblog

Deephungarian Lefthanded-Marriage Style

2008.12.01. 11:26 | ingyenmedve | Szólj hozzá!

Címkék: erdélyi

Megint nagy divat erdélyből házasodni. Hja, nincsen új a paplan alatt, megmondta azt Hermész Triszmegisztosz is. De ennyire nincsen? És miért?

  

Ma kunszt vállalkozói és highfej értelmiségi körökben erdélyi házastársat venni. Az erdélyi lyány original változatban a fogarasi völgyekből (ami szinte nem is Erdély..) a parfüm sohasemérte nyak, a csak egyszerű szappannal tiszta vízzel fürdetett test, aminek a testzugaiból a szagosságot okozó gombákat természetes bacillusok eszik ki, europid ezeket már leöldöste magáról a dezodorokkal, így meg sem tud lenni dezodorálás nélkül (ma megint a lóhúgy szag a parfüm divatillat, mint Krúdy Gyula idejében, lásd, mint ír erről Budapest Krónikása a Szindbád-folyamban.. többhelyen)  a patakvízben mosott perkál ruha, az ünneplős műszálas gardigány szikráinak kellemesen híves lég-érzetje.

Akkor: az erdélyi lyány nem McGány-ol a kenyérsütőgéppel meg a kész kenyéralapanyaggal, hanem dagaszt kenyeret és a kerti divatkemencében úgy, hogy seprűnyelet applikál egy laposabb cepter-edényre, megsüti. És nem olyan hülye, hogy gagyiáruházban vásároljon dobozos tejberizsát, sőt, ez semmi, lisztből, tejből, meg sajátkészítésű eperlekvárból eperpudingot főz, 100 Ft-ból fél kilát. A kila sajnos már nem a régi kun mértékegység a kb vékányi mennyiség.

 

Megbízható forrásból tudom, kedves ismerősöm hetedik, immáron Erdélyből való balkézifelesége Kriston-torna nélkül is úgy szorít, mintha egy kis marka lenne neki a lába között.

 

Az erdélyi férfi

Patronul clubului CFR Cluj, Arpad Paszkany

www.onlinesport.ro

vállalkozó, innovatív, eggyel több nullát kell írni az összegbe, de nem ám Ft-ban, hanem Euro-ban, amennyiért focicsapatot vesz. Az ilyen magyart nem halálra úúútájja meg irígyeli a mélymagyar, mint nálunk, de a sekélyromán sem, ha regáti is, hanem úgy van vele, Az Ország-nak lett egy eurofootball -csapata meg stadionja, bassza a bozgor anyját a gazdája, de különben fasza gyerek. Így mondja ezt az erdélyi román, mert jobban beszél magyarul, mint az értelmiségi magyar. Az erdélyi vállalkozónak ugyanolyan nagyhatalmas és procc terepjárója van, mint a mi vállalkozóinknak, de ha az árvíz elviszi a hidat, akkor gyorsan építtet egyet. Szóval az erdélyi milliárdos, az nem olyan, mint idekint, Magyarországban [hogy erdélyiesen használjak helyragot] a mélymagyar milliárdos, hogy állítólag ugyan a fizetését a haza (újabban A Nemzet) üdvére nem veszi föl, de egy 2000Ft-os alapítványt tenni közhaszonnal már rest. És konkréte azt úgyse látta még senki, hogy ő mennyire nem veszi föl azt az éves fizetését, aminél az árfolyamnyeresége hetente több.

 

Kénytelenkedve mondom, de az erdélyi mindenben és mindenütt erősebb,  gyorsabb, szívósabb, rátermettebb. Talán, mert edződött a zordabb körülmények mián [ez a miatt, régiesen]. És mondhatom, igazimedvepajtásaimnak is élete van. Annak ellenére, hogy 30ezer magyar Ft-ért bárki idekintről, Magyarországból való is lőhet medvét. Na, azt viszont nem garantálja a ravasz székely ember, hogy azt a bűrt be is hozhatja ide.

http://www.siebenbuerger.de/bild/zeitung/2007/baeren-kronstadt2005.jpg

Ingyenmedve kollégák Brasov -ban.

(Tudom, hogy Brassó, csak  tótawériánuskodtam mán egy kicsinyég:) )

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenmedve.blog.hu/api/trackback/id/tr12797386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása