ingyenmedve

Tiszta álattkert! Álattnak van ingyen kedve. Eszonta a költő is. Várom a sültgalambot. Teve van kétpúpú, nekem elég a magamé is, ami én magam vagyok!

Friss topikok

  • milu vagyok:): Annyira igénytelen és ruppótlan a poszter stílusa, hogy a negyedik pontnál felfüggesztettem az olv... (2014.12.27. 23:52) KülönKRESZ buszsofőröknek
  • Vidéki: @ingyenmedve: Ne feledkezz meg arról sem , hogy Bokros a Budapest Bank vezéreként is bizonyított ... (2009.04.07. 09:37) Balfaszista jobbersajtó
  • Transzmoha: @ingyenmedve: köcce, megskubbantom (2008.12.28. 22:45) Fasza új blogötletem

Linkblog

Kés, villa, frakció

2008.12.04. 08:42 | ingyenmedve | Szólj hozzá!

Címkék: fodorgida

gyerek kezébe nem való.

Fodor Gabika jókiffiú nem akarja magát ezek szerint észrevenni, pedig szerepe a koalás bújócska féldélután alatti hirtelen lecsengésével véget ért. A Népszabi szeptember 12-én még Arccal Fodor Gábor felé címmel közölt agitprop (kétségtelenül fotohatású, ám nem hypernaturalista irányultságú) festményt. Egy Felnőtt Bácsinak, Pető Ivánnak kell a kiffiút észretéríteni, hogy most nem osztanak neki lapot. Köztudomású ugyanis, hogy mára a "parlamenti demokrácia" nagyjából lezüllött a frakcióvezetők  vezényléseire. Magyarul: szépen és nyugodtan otthonmaradhatnának a képviselők, nem kéne rájuk fűteni- meg az a sok villany! No, és hogy adná ki magát a Felnőtt Néni meg Bácsi frakcióvezetők között egy róbertgiduska svádájú jókiffiú?

 NégyI karikatúrájának részletén FodorGida

copy:

Külön-külön és együttesen is próbálják meggyőzni Fodor Gábort, ne induljon a párt frakcióvezetői posztjáért - fogalmazta meg kérését Pető Iván, aki a levelet Fodor Gábornak is eljuttatta.

A politikus szerdán az MTI-nek megerősítette: ő írta az e-mailben elküldött levelet, de azt az üt- és a frakciótagoknak szánta. Hozzátette: az abban foglaltakat továbbra is fenntartja.
A volt pártelnök szerint politikai értelemben súlyos hiba, hogy Fodor Gábor indul a posztért, mert egy ilyen választáson, akárki nyeri is meg, csak az SZDSZ veszíthet. Hozzátette: a lépést nem tudja másként értékelni, mint a frakció zsarolását.

Felerősíti a szembenállást

"Ha a frakció nem akarja, hogy a párt elnöke súlyos presztízsveszteséget szenvedjen, akkor kényszeredetten szavazzon rá, ez pedig rossz politika, megosztása a különböző elképzelésű embereknek" - fogalmazott Pető Iván. Szerinte Fodor Gábor lépése nem lezárja, hanem felerősíti és tartósítja a korábbi szembenállásokat.

Pető Iván úgy látja, hogy ha Fodor Gábor veszít a frakcióvezető-választáson, akkor az számára látványos politikai bukást jelent. Eközben pedig - fűzte hozzá - híveinél és támogatóinál felerősödik a tévhit, hogy "az elnök csak azért nem sikeres, mert keresztbe tesznek neki a párton belül".

Megjegyezte, hogy ha Kóka János maradna alul, az a jelenlegi frakcióvezető számára nem járna jelentős presztízsveszteséggel, hiszen "senki nem született frakcióvezetőnek", de akik nem értenek egyet Fodor Gábor frakcióvezetői ambícióival, azok számára ez azt jelentené, hogy az erőből politizálás győzött a konszenzuskeresés felett.

Csak névleg lenne frakcióvezető

Pető Iván nem érti, mi áll Fodor Gábor indulásának hátterében.

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenmedve.blog.hu/api/trackback/id/tr19802896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása