ingyenmedve

Tiszta álattkert! Álattnak van ingyen kedve. Eszonta a költő is. Várom a sültgalambot. Teve van kétpúpú, nekem elég a magamé is, ami én magam vagyok!

Friss topikok

  • milu vagyok:): Annyira igénytelen és ruppótlan a poszter stílusa, hogy a negyedik pontnál felfüggesztettem az olv... (2014.12.27. 23:52) KülönKRESZ buszsofőröknek
  • Vidéki: @ingyenmedve: Ne feledkezz meg arról sem , hogy Bokros a Budapest Bank vezéreként is bizonyított ... (2009.04.07. 09:37) Balfaszista jobbersajtó
  • Transzmoha: @ingyenmedve: köcce, megskubbantom (2008.12.28. 22:45) Fasza új blogötletem

Linkblog

Osztalgiahullám

2008.12.12. 08:14 | ingyenmedve | Szólj hozzá!

Címkék: netokrácia spekulalizmus

avagy a kapitalizmus megbukott, mint a Rottenbiller.

A kapitalizmus lejárt lemez. A Zistenatta Nép most ünnepli, hogy a kapitalisták jaó bekapták a zavassat, roaggyon szíjjel a szája a mocskos tőkés búrzsújj kizsákmányolójának.
Ez az elképzelt kapitalista: cilindere van, vérnősző, triplatokás állat.

 Az 'ostalgie az, amit itt kommunikációscélként "visszaaszocializmust-akarás"-nak fobizáltak a legújabb bűnösrétegek beégetésére. Az ostalgie:   amikor Németországban azon háborognak, hogy Keleten (az ossiek) ellopták a fejlesztési pénzek 40%-át, akkor Magyarországot emlegetik, hogy itt is ugyanez történt, hogy ez afféle poszt-szocialista betegség.

Közben a spekulalizmus a netokrácia bevezetésével leöli a kapitalistát, mint Buffallo Bill a bölényeket. Dehogy viszi a bölényt!  10kg-t se vesz ki, csak a legjavát a húsnak. Leöli a medvét, nem a Nagy Manitou-nak köszöni meg, ő egodeista, ő a világ epicentruma, önmagának köszöni meg. Csak a medve talpát kanyarítja le -a többi ottrohadjon tőle.

 Mindezalatt a megmondóembereknek van pofája kiállni a Zistenatta Nép elé és aszondani: Tik szavaztatok a kapitalizmusra 1990-ben. Pedig nem. Az embrek arra szavaztak 1990-ben, hogy az a sok vadiúj és okos, hűdetudós értelmiségi vezesse őket a demokrációban. És ez a derék vezérlő értelmiség el is vezette a népet ide, ahol van, és most a népet fikázza, az egyik feléből bűnös réteget képez és a másik felét fobizálja vele!

Neeem, a technogeek jógyerek nem görget tőkét. Nem tervez tíz évre. A szoba sarkában kerepelő kis doboza mihelyst akkora pénzt csinál, hogy ahhoz vállalat kell, titkárnő, eladja: és esetleg "menedzser" lesz a vállalatnál. 

 

Szokás ma a sajtó meg a netvilágban a "tulajdonosokra" mutogatni, hogy a Ringier meg a Népszabi, meg az [origo] és az istállójába tartozó cégek. Deee -aztán a Deutsche telekom-nak van valamiféle "kapitalista" befojása arra, hogy cégeinél a spekulatív netokraták milyen ügyikék! És min ügyködnek.

Az autókereskedések kiskap' tulajai a helyzetük baumgartnerizálódásért imádkozunak. Nem jobb menedzserként görcsmentesen széjjellopni a hülye elaultkapitalista tulaj agyát is?

A Rynart-ot Biatorbágyon a magyar menedzsement lopta széjjel. Ellopta a dolgozók bérét, azok meg amit fizikailag mozdíthattak a cégnél -mindeközben tényfeltáró újságíróink halálra únják magukat immáron több, mint 3 éve...

Gondold végig az iwiw történetét: A két jógyerek 3/4 év után már azon agyalt, kinek adhatná el a cuccot. Deee, majd fizet titkárnőt, könyvelőt meg ilyesmit! Alkalmaz embereket, deee. A típusa olyan a kapitalistának, hogy HR-témákban akarna senyvedni? Szakszervezettel viadalozni? Dehogy!

A spekulalista szemre kedves fiú, műkoptatott álkatonai szerkóban és málhazsákkal. Hasikójába szusi az uzsi, pofit gleccservízzel mos, mert az egészségcsis, de egyébként az öltözékén a tom wolfe-i Elhanyagolható Különbséget észre nem veszed.

Ő nem zsákmányol ki: Egyszerűen viszi a pénzedet és fuss utána: nem kapod el. Nem ismered föl az utcán. Egy mattított 1966-os Mustang-ja van, egyébként zsírújítva. Tökúj dugósor, fogaskerekek, minden vadi & zsír benne, csak a látszat nem.  

A spekulalista beleinjekcióztatja az állami tőkét, kiveszi, kiveszi a vállalat javát, eladja a libamájat és lelép. És mossa kezeit, hogy könyvelésileg vesztesége van. Naná, majd aktívumot mutat ki nem??
Ezek a kategóriák lejártak. "Nem tudtuk, hogy a Hajdú-BÉT mögött emberi sorsok is lapulnak"

 

A spekulalistának dossziécége van, nem kell aparátus neki, színleg akár fel is hagyhat tevékenységével, hiszen a kajmán szigetek-i offshore-irodán elketyerész  a gép magában is.

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenmedve.blog.hu/api/trackback/id/tr77818439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása