ingyenmedve

Tiszta álattkert! Álattnak van ingyen kedve. Eszonta a költő is. Várom a sültgalambot. Teve van kétpúpú, nekem elég a magamé is, ami én magam vagyok!

Friss topikok

  • milu vagyok:): Annyira igénytelen és ruppótlan a poszter stílusa, hogy a negyedik pontnál felfüggesztettem az olv... (2014.12.27. 23:52) KülönKRESZ buszsofőröknek
  • Vidéki: @ingyenmedve: Ne feledkezz meg arról sem , hogy Bokros a Budapest Bank vezéreként is bizonyított ... (2009.04.07. 09:37) Balfaszista jobbersajtó
  • Transzmoha: @ingyenmedve: köcce, megskubbantom (2008.12.28. 22:45) Fasza új blogötletem

Linkblog

Hiéna évei

2008.12.13. 12:58 | ingyenmedve | Szólj hozzá!

Címkék: hiénaévei gorillaéve

Bár hivatalosan december elsején A Gorilla Évé-be léptünk, igazából és főleg tözsdeszakmailag a hiéna évében vagyunk, voltunk s főleg leszünk jövőre is.

December 1-jén megkezdődött a Gorilla éve. Az ENSZ által indított kezdeményezés a súlyosan veszélyeztett főemlős megmentését tűzte ki céljául.

 

 És a tőzsdehiéna? -Itt az ideje, hogy a paradigmaváltásban, amit blogovölkisches romantikával netokráciának nevezünk (anmnnyiraszép rég kifejezés, hogy nem is igaz,átplántálása a financiális buffalobill-izmusra..) bevezessenek a tőzsdékre egy harmadik állatot, a hiénát. A hiéna a kapitalizmust váltó új gazdaságieszme-rendszer kis kutyusskája [argo: pinanyaló kutyus] 

A hiéna csapatostul rohan áldozatára. A rávezető hiéna élő, egyenes adásban tudósít a leölendő gazdaság államának fővárosából (Budapest, 2008. október) maga a szpíker is hiéna volt, a kollégák a tévé előtt ülnek és marnak el. Izland meg is lett nekik. Kisméretű, ám értékes húsfalatokkal rendelkező gazdaságot keresnek -Moldáviához ezért oda se szagoltak.

Hogy ilyen állat nincsen a tőzsdén? Medvék és bikák? Brilliáns átváltozások? Szabályos tőzsdei műveletek? Amiért nagy, igazi, szabályos és szabályozott tőzsdén az FBI medveláncon vezeti el a delicvenst, azért a magyar játszási tőzsdén egy mukk sem jár. Sőt, a rendszerese magát véletlenül vételi ajánlatával feszt egyedül találó személy bánatosan nyafizhatott a Figyelő lapjain, fotóval persze, hogy őtet, brühühü, mindig csak irígyelik, amikor ő mennyit dóógozik, és nem tehet arról, hogy ennyire zseniálisan tud hasraesni vélletlenül arrajárván a tőzsdén egy mezőgazdasági részvénytársaságban [Alcsiszigeti Mezőgazdasági ZRt Szolnok] aminek egyik , halódó melléküzemága, a fejőgépszervizelés többet ér, mint ami vételárat ő (635 milla) lecsengetett.

hiéna [speculans netocrativae ]

Ha most kedvem lenne képtelentermészetrajz írásához, azzal kezdeném, hogy a hiéna[Hyaenidae, Crocuta c.] egy kedves állat a tőzsdehiénához [speculans netocrativae] képest

 

 

 

 

Crocuta kép forrása: www.wildlife-photo.org

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenmedve.blog.hu/api/trackback/id/tr1820050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása