ingyenmedve

Tiszta álattkert! Álattnak van ingyen kedve. Eszonta a költő is. Várom a sültgalambot. Teve van kétpúpú, nekem elég a magamé is, ami én magam vagyok!

Friss topikok

  • milu vagyok:): Annyira igénytelen és ruppótlan a poszter stílusa, hogy a negyedik pontnál felfüggesztettem az olv... (2014.12.27. 23:52) KülönKRESZ buszsofőröknek
  • Vidéki: @ingyenmedve: Ne feledkezz meg arról sem , hogy Bokros a Budapest Bank vezéreként is bizonyított ... (2009.04.07. 09:37) Balfaszista jobbersajtó
  • Transzmoha: @ingyenmedve: köcce, megskubbantom (2008.12.28. 22:45) Fasza új blogötletem

Linkblog

Más Lajtán-túlja...

2008.12.08. 11:33 | ingyenmedve | Szólj hozzá!

Címkék: másrétje

Pompásan szórakozom azon, hogy az un reformértelmiségünk milyen meseországnak is látja a szomszédos Ausztriát. Annyira azért nem muchaházom mert máma már sem nem útlevél, sem nem pénz kérdése nem lehet, meg itt van az internet, az értelmiséginek föl sem kell emelnije a poopsiját a székről, csak kattogván a neten olvasgatnia.

Ausztriában járván, ami szembetűnik, pl végig az alpesi völgyben Mürzzuschlagtól


Salzburg-ig, hogy nagyon kevés lidlit, teszkót és hasonlókat lát. Az autobahn végétől pedig ilyen feliratokkal találkozik a községek névtáblájánál: Unsere Dorfzentrum Unsere Kaufzentrum.

Nagyon finoman fogalmazok, ha azt állítom, hogy Austria Heute (Ausztria Ma) olyan ország, amilyen az a fideszmagyarország, amit derék szajkómunkásaink belefobizáltak derék vezetőértelmiségünk és a highfejű jógyerekek tudatába.

Nálunk úgy kell mondatonként szemenszedni, sujkolni fobizálni, hajuknál fogva összerángatni jobbikost, Acsar Gárgyistát, pirosfehér-sávos textilekkel hadonászó mai proletárfiatalt, balhéra éhes semmibennemhívő símaszkos utcaigarázdát, faszománytoss népnemzeti baromarcot -Az osztrákoknak van rendes igazi náci pártjuk, a vezérüknek esze ágában sem volt boksz-zsákot játszani, meg politikaiporondon maradásával szivességet tenni az ellenfeleinek, hanem fogta az elegant yuppie bőrjakóját, bevágta magát a sajátpénzen tartott Porsche Boxterébe   és ein wiedersehen -nélkül eltűzött a sunyiba, mai jógyerek copymakinak haláláig Jörg Haider neve semmit se mondott. Aztán még egy kanyarra visszatért Haider, de már fekete Phaeton-ban, de azzal már nem a sunyiba tűzött el -ez élete egyik legjobb ötlete volt. Hanem az örök Ober an Leitha, sőt Ens, sőt auf dem Bregenz, sőt, még annál is jófrancosabb odaátra... (Danke schön!)
 
Jörg Haider itt a változatosság kedvéért sötét-diplomatakék Boxter-ből muchahház -Hát még akkor milyen rémültek lettek volna derék haladóértelmiségijeink, ha ilyen jólbeszélő nácink termett volna a történelmi jelmezekben bohóckodó, hirigelő balfaszkók helyett...

Az osztrák állam bloggiális időszámítás szerint (melyben mesebelien 3 nap egy esztendő... meg 3mp az élet...a figyelem felkeltésére) ezer éve visszavette a vasútját, az ÖBB állami tulajdonban van.

Egyáltalán az osztrákok minden zónijós normára, HCCP-re, meg ami kell, úgy hányják a fittyet, hogy azt Peter North is megirígyelné. Az alpesi, túrizmusból élő falu (a Thomathal kapuja)  leges-legközepén, a BILLÁ-tól 30 méterre parasztgazdaság, akkora , jólkezelt, gőzölgő trágyadombbal, hogy ilyet utoljára a csongrádi tanyavilágban láttam 40 éve.

Sofőrként főnökömet hiába intettem, bekapta egy osztrák fuvarozó mézesmadzagját, a Kartal Zsuzsa-féle osztrákokról szőtt rózsaszín ábrándok közepette, hogy ugye a kleinefisché-vel is beéri az osztrák, neki elég 10%, satöbbi. A lényeg a lényeg, az osztrák fuvaroztató állításaiból a die  sem volt korrekt, én, a sofőr álltam a pályamatrica költségét, a mellémadott embere sose járt Bécsben, és azóta is, egy ganyi vasat nem fizetett a főnökömnek, sőt le-ungarzigeuner-ozta.

A lajtántúl kb úgy cigányozzák a magyart, ahogy a magyar tótoz, olájoz, illetve mélymagyarosozza le honfitársát, habár egyébként a mélymagyarosozó ugyanolyan mélymagyar tahó az országúti közlekedésben, ha van nagymagyarország-matricája, ha nincs.

Aki üzletelt már osztrákokkal, az tudja, mit érez az az erdélyi vállalkozó, aki magyar partnerrel tárgyal, az ugye fhhűddemennyire mély, hhhaajj de veszélyesen erdélyező-irredenta-soviniszta és szentkoronatanos Magyarországon.     Nagyjából olyas biztonsággal lehet osztrákokkal boltolni ma, mint a Tamil Nadu-val Sri Lanka szigetén.

Arról már ne is beszéljek, hogy osztrák  ünnnepségeken azt hiszük, Bauer oder Jagdfest van . Képzeljenek el egy fideszMagyarországot, amiben mindenki valamiféle könnyített díszmagyarban jár, és a nők is magyaross ruhákban. Azok, akik a horrorélvezőkhöz hasonlóan kurucinfó-függőek, orgazmikus örömökben törnének ki, ha csak a fideszmagyarok öltöznének annyira magyarossan, amennyire általános Ausztriában az ájszterájhiss. Namost Ausztriában az enyhe bauerstich az outfitben oldalsemleges, párthovatartozástól független.

Volt különben ilyen kor Ausztriában, mint tegnapelőtt (10 éve már..) Magyarországon. A 60-as évek végén nagyapám rendszeresen hallgatta az Österreich 1 (Ájszterájh Ájnc) rádióadót, azt hittem, kabaré, a bácsik végig kiabáltak, rikoltoztak, dobogtak, de nem, hanem parlamenti közvetítés volt, én a beszédekből csak annyit hallottam ki, hogy kommunischten !!faschisten!!! scheißkopf, dummhaider!!

Különösen a németek vannak kiakadva az osztrákokra, mekkora egy protekcionista schmuzig alakok, ali' scheißkerl, életszínvonaluk följavult a németekéhez, és nekik nincsenek ossie-jaik, akik a fejlesztésekre szánt pénzek 40%-át, csak úgy magyarmód, elgrájfolták zsebre. Nyugat-Németországban, ha panaszkodnak a keleti németek [politikusok] tolvajmentalitására, akkor mellé példaként Magyarországot említik, hogy ugyanúgy itt is eltűntek a pénzek bármelyfjlesztési és beruházási keretekből. Egyébként különben pont a jóoldali haladóértelmiségiek szokták az összehasonlítgatósdit elutasítani. Persze mindenkinek a saját mutogatós ződebbrétje a fessebb.

Hát ne is ződrétezzünk, főleg ne Ausztriával, főleg ne ábrándoskodjanak Ausztriával a magukat haldó baloldalinak gondoló ábrándossan bús&mélymagyar értelmiségiek. Bécsből nem csináltak Nagy-Bécset, Mödling Mödling és  Deutsch Wagram az Deutsch Wagram.   Az elmúlt 60 évben senki nem merészelt Ausztriában az ország településszerkezetébe belenyúlkálni, nem volt se centralizáció se decentralizáció, se ipartelepítés, se tanyafelszámolás. Ausztriában úgy tudják, hogy a vasút hasznos és meglehetősen zöldes jövője van.  Nem avatkoztak olyan mértékben bele az emberek életébe sem 1948-ban, sem '68-ban,  sem '73 után. Nálunk az Úniós normákhoz való kényszerű igazodás egyes mozzanataira, mint a "reform" elemeire mutatnak rá, Ausztriában meg hullahooo-jódliznak az EU-ra. Az eu-s harmonizáció is tessék-lássék -főleg a gyakorlatban. A hazait támasztják, az importot űzik, a multit hasgatják, sőt! Ha a privát vállakozást fincogtatnák az zöldügyekben, akkor maga az ÁLLAM áll ki, tárgyal, hülyének néz s lemosolyog. Nem lebontják azt, ami ki- meg föl se épült. Az osztrák ÁLLAM nem deffenzív, az biztos!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenmedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4810505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása