ingyenmedve

Tiszta álattkert! Álattnak van ingyen kedve. Eszonta a költő is. Várom a sültgalambot. Teve van kétpúpú, nekem elég a magamé is, ami én magam vagyok!

Friss topikok

  • milu vagyok:): Annyira igénytelen és ruppótlan a poszter stílusa, hogy a negyedik pontnál felfüggesztettem az olv... (2014.12.27. 23:52) KülönKRESZ buszsofőröknek
  • Vidéki: @ingyenmedve: Ne feledkezz meg arról sem , hogy Bokros a Budapest Bank vezéreként is bizonyított ... (2009.04.07. 09:37) Balfaszista jobbersajtó
  • Transzmoha: @ingyenmedve: köcce, megskubbantom (2008.12.28. 22:45) Fasza új blogötletem

Linkblog

Nyalj te is megfelelően

2008.12.28. 09:47 | ingyenmedve | Szólj hozzá!

Címkék: nyalóblog

Nyalni csak szépen, csakis megfelelően érdemes, mint a tüni, frissmosdás-hónaljspré illatot lehellő porcukros-készsüteményes Proszektúra blog teszi. 

  A sima, haránt, fővágatba nyalás unalmas. A médiaháború idején a hagyományos elavult médiumokra volt jellemző a százzal-tőgázon nyalás. A nyalás témakörében, ha tinilányblogokat tallózunk (ilyeneket akár 33 éves nők is, legalább harmadát pedig férfiak írják…) azokból is kiolvasható, hogy bizony a sima haránt ütemes nyalás mennyire is uncsi tud lenni. Időnként nem árt egy megfelelő hari [régimagyar.: harapás]. Sok megfelelően nyaló blogger abban a tévhitben él, hogy a korszerű nyalást a beiktatott gyöngéd,  a pártsemlegesség látszatát keltő, harikkal ő találta ki. Pedig a blogolás korai, gyerekbetegségszerűen enyhe változata a fórumozás is még webnullás állapotában oátozott, amikor az Élet és Irodalomban már a megfelelően modern nyalingerek Horn Gyula fikázásával fejezték ki elfogulatlanságukat. A papírújságírás dinoszauruszai tíz év után is arra hivatkoznak elfogulatlanságuk biznyítására, hogy anyázták az idült alkoholizmusa miatt A Párt-ban megpuccsolt [powered by Kovács László] Horn-t.

 A blogoszféra maga a megtestesült Síkbolygó Romhányi József mélyfilozófiai  vének comic animációs

 

megvalósításából. Éppen ezért a nyalóblogok dekorációja és elnevezése brutális. Úgy vannak vele, mint a proszektúra blog tünci-müci bloggerinája, hogy ha eccer ő kijelenti, hogy elfogulatlanul vág, sőt, kiírja, akkor el is hiszik néki. Láncfűrészes gyilkos, boncmester, valamilyen pofátlanságra, szemtelenségre utaló kifejezés (Vastagbőr ) ill ehhez csinikén & tünien vágó képivilág.

A nyalóblog egyik kedvenc technikai megoldása a projekció, a bolhából elefántcsinálás. Amíg a kritikaimogyorót emitt csörgeti (persze tudatlanul és önkéntelenül) a blogger, addig a Központi Kommunikáció irányítói dióikat tonnaszám észrevétlenül amott kikaphatják. A halottnak nem csak a csók nem tesz semmit, de a fikázás sem. A MÁV vagy a BKV szinte döglött téma, de figyelemelterelésre kiválóan megteszi. Bár a BKV-t szakmányban fikázó oly messzire, mint politikaikommunikációs központilag kiadott célirány, nem tekint, ő csak azt látja, hogy ötlete bevált és rendsszeresen címlapos helyet (cukit-csokit a megfelelő nyalásért) kap.

 A harapvanyalás esszenciája s egyben bibliája Tóta W. Árpád Eljövetel című, elvileg sajtókritikai éllel készült brossúrája, amit a 2006-os választások kampányidőszakára időzítve, valamivel a nyomdai önköltség ára alatt dobtak piacra. [ma a feleár feléért kapható online..] (A brossúra politikai párt kommunikátorainak megrendelésére készült, hatalomban lehetőleg közpénzből, A Párt elképzeléseivel egybevágó propaganda anyag, modernidőkben képi formákban, lásd a Gyurcsányi Kommunikáció fővonalait magyarázó Modern Képmesék c animációs sorozat ). Az Eljövetel 90%-ban Az Ellen [büdös fidexxekek, hóttifasszissta jobbsimédia] 10%-os piaci részt képviselő (hát még a médiatorta felől tekintve mely kicsiny részesedésű…) orgánumait basztatja és kb minden tizedikre jut egy Népszabi "kritika". Figyeljük csak a technikát, amit Pletykás Julis nyénnye is alkalmaz a bótsarkon, amikorr hazug pletykái előtt nyafogva aszongya, hogy őtet az egész falu hazug pletykásnak terjeszti.. erre persze barátnéi zúgják: Áááádehogyis vagy te az! "A kezdet nagyon kényes időszak. Tudni kell ezért, hogy ez a könyv hazugság. Valótlanságokat állít"  -írja Tóta a bevezetőben, hogy huncutul nevessünk, hogy hű, akkor megint nagyigasságokat tudunk meg, pedig nem.

Még Rákosi Mátyás sem szenvedhette az orbitális sima nyalást, időnként elviselte a metsző kritikát is, egyszer pl pártaktíva értekezleten súlyosan megbírálták, amiért éjszakai is dolgozik, veszélyeztetve ezzel egészségét és így a proletárhatalmat is. Na, efféle a Népszabi mai "kormánykritikája". (Azt csak csendesen jegyzem meg, hogy a Népszabi  nem A Párt, hanem Gyurcsány központi lapja...  Ha esetleg Kedves vezetőnk úgy döntene, hogy egy kisebb, tüchtig & schlange  párt élén a megkisebbedet MSZP-vel koalábn szeretné megnyerni a választásokat, akkor a Népszabi már nyíltan is a [Gyurcsány Párt]ot támogatná, és felszabadultabban "kritizálhatná" a tészelnöktagozatot...)

Egyszerű példán szemléltetem a nyalóblog technikáját. A Vastagbőr címú édes selyempofi megfelelőblog a minap a tróger címet adományozta a jóformán egyetlen humoristának, aki időnként vitathatóan, bunkó módon, ritkán oltári pestista taplóságban mívelteti [régi magyar kifejezés, ma basztatja) a neki nem megfelelő politikai oldalt. Most nem foglalkoznék azzal a tévedéssel, miszerint tróger-nek nevezi Vastagtbőr kolléga [eric] A Központi Kommunikáció által köpedelemként kijelölt alakokat (aktuális köpőcsészénk Gaskó István stb) . Szigorúan szakmailag tekintve a politikai humor legyalázása éppenséggel a Heti hetes c. tépvéműsor (szintén pompásan példázva a harapvanyalást). Míg Fábry Sándor un. néger-ről olvassa gyakran négerek [névtelen, tehetséges de jópénzért író Senkik]  kiagyalta, olykor kínos poenjait, a Heti hetes sztárjai egy hetes otthoni vérizzadás közepette kis cetlikre írkálják „promt” poenjaikat és olvasószemüvegben, bagadozva olvassák. Mi más lenne a „trógerség” [úgy, ahogy Vastagbőr kolléga értelmezi] ha nem az a humortalan, politikaikorrekt nyafogás, amit Farkasházy Tivadar művel pl. A politikai humor alaplényege, hogy a kóklerség ősi hagyományaiban [Till Eulenspiegel] a mindenkori hatalmat kritizálja, figurázza ki,nem pedig tövig nyal be ( sőt, őrjöngve stréberkedik: Gávölgyi János egy maszek aktivista kirohanása A Párt üdvére).

 Egy nyalóblog nem formál blogoszferiálisan közvéleményt, de tíz A Tízszueres Ismétlés netokratikus tövényének megfelelően már igen. A közvéleményt a közvéleménykutatóknak hazudott közvéleménydeformáló cégek formálják az un. „közvéleménykutatások eredményeinek közreadásával”. Tíz nyalóblog szinte ingyen van egy ezres [1034-es] mintából koholt véleménydeformációhoz képest. A 2008-as év legnyomorultabb közvéleménykutatását végülis hallgatás övezte: 500 embert kérdezett le telefonon[!!] A Párt házi közvéleménykutató cége a vasutassztrájkról. Bár nyilvánvalóan nem a Dunántúl vasúttal kevésbé hálózott területeiről telefonálták elő a vidéki lakosság mintájául szolgáló csoportot, hanem Budapest agglomerációjából,  a Sülysáp-Mende-Bp-Keleti ill a Cegléd-Bp Nyugati vonal menti településekről, a célzatos lekérdezés felől tekintve katasztrofális eredményt hozott: 36%-a az 500 lekérdezettnek támogatta a vasutassztrájkot.  (Csak az érdekesség kedvéért jegyzem meg, hogy a 10 évvel ezelőtti vasutassztrájk Gaskó István-ja édes, jópofa, cukifalat és persze mélyen haladóbaloldali jógyerek számba ment még az akkori papíralapú nyalingerek brand-nyalásában...)

 A nyalóblogírást a korai időszakban csupán a politikai megfelelés motiválta. Minden nyalóbloggerek példaképe Bakura Professzor egyik bölcs tanítását idézem Ma nem mindegy, mit gondolnak politikailag az emberről. Aki nem nyal Eszterre, nem kap rétest estére. Hm. Igazából nem sültgalambot, hanem rétest kéne kapnia a jógyerekeknek. Természetesen a gyöngéd hari-harikákt is csakis egyszerre és megfelelőponton lehet gyakorolni.

 Éppen ezért A Pártnak vannak erre külön kijelölt boxzsák figurái, pl Tóth Károly képviselő, vagy  A Párt un. téeszelnöktagozata. (Nota bene: ezt a technikát copyzza a büdös fideXX Deutsch-exFür-rel..)  Bár szerintem sokkal mókásabb lenne Keller Lászlót pécézni, hogy a válság mély & kritikus óráiban mit keres töltelékként Bajnai Terv Gordon és Üdvös & Kedves Vezetőnk között. Talán ő a hagymaszelet, ami csípi a szemet? Keller is lehetne egy Tóth Károly-a a pártnak, de ehhez blogoszferiális gondolatcopyrság aranymetszése szerint tízszer-tízszer kellene ismételni a nevét. Tehát ha tíz megfelelő nyalóblog tízszer kritizálná Keller Üvegzseb felbukkanását a válságbiznicc körül (ugyibár jóformán A Párt és Kedves Vezetőnk profitált a válságból eddig, 2010-et már ki is pipálhatják maguknak, a kérdés az, hogy belső vagy külső koalá-ban…)

 

A Központi Kommunikáció szakemberei tematikailag is kijelölnek boxzsákokat. Ilyen korunk Patyolat-ja és GELKÁ-ja, a BKV vagy a MÁV. Természetesen a MÁV fikázás szakágazata lényeges kritikával nem metszi a témát, csakis a hétköznapi Fecsegő felszínt sikamikálja. A blogoszféra kritikaienergiáit lényegében a központilag kijelölt illdomos témák uralják. Így a valóban gázos területek, ahol a kritika nem halottnak-a csók kategóriába tartozna. Pl az autópályaépítés nem hányódnak fa-és gumikard élre… Amíg a MÁV-fikázó nyalóblogok a sztrájkkal meg a vasút felszíni problémáival foglalkoznak, lehet nyugodtan, zavartalanul zsírozni a MÁV személyszállító részlegének az ÖBB kezére játszását. (Az majd a 2012-es osztrák választásokon lesz adu, az ÖBB kit korrumpált a magyar politikusok közül 2008-ban a maradák MÁV vagyon megkaparintásáért)

Aki csak úgy simán, a kinyalt örömére nyal önzetlenül, az fan-blogger. Az igazi megfelelően nyaló blogger nem szentmeggyőződésből, hanem opportunista módon karriervágyból és pénzért nyal. A kurvalét alaplényege az önhazugság. "Hűdenagy büdöskurva vagyok, ugye?" -kérdezi Presszós Bötyke, az 500Ft-os szopógép. Kinek van szíve egy határozott igent mondani. (Egy önhazug kurvamesét dolgoz föl Bódis Kriszta a Kemény Vaj című szocioponyvaregényében.) "Mindenki kurva valahol... mindenki pénzért nyal... vannak nálam is nagyobb kurvák".. A nyalóblogger is azzal érvel, hogy pl tavalyelőtt ő már egyszer fa- vagy gumikardélre hányta a Kedves Vezetőt is, mért nem küldött Anyu-nak gázszámlára péz'et. Maga a Kedves Vezető élenjáró a sajátgyártású minuszos készítésében, ennek kvintesszenciális példája a Táncolós Video.

 (A minap Orbán nyomorult copy-kisérlete egy Deutsch-exFür-rel való focizásban nyomorultan dőlt enndugájába visszhangtalanul...)

 Sok szót ugyan nem érdemel, de meg kell említenem a nyalóblogok optikai ellentételezésére szolgáló un „jobbsi” blogokat. A modern politikai kommunikáció nemhogy megengedi, de szinte követeli a portálja semlegességének látszatát fenntartó „ellenzéki” blogokat. Ekkora központi nyomás mellett elleninformáció spontán nem is jöhet föl. Igaz, hogy jóformán naponta dobnak piacra sajátgyártású minuszos hírt. Ennek iskolapéldája a 6 milló kamu tanácsadásra című, 12 óra alatt lezavart ki project volt. Több száz kamupályázat író markolt föl Üdvös Vezetésünktől pénz kamupályázatokra. Eezek közül egyet kipécéztek, az origo feldobta reggel nyolcra, hülye Szíjjártó rongyolt sajtóértekezletezni 11óra 30kor. Kedves Vezetőnk ezt szépen megvárta, tenyeressel a háló mögé küldte védhetetlenül, a "Bűnös Államtitkárt" vagy kit, kirúgták, este a Központi Kommunikáció megfelelőhiradóiban már készre lezavarva a feladat: e minuszos szinte ápolta Kedves vezetőnk face-ét. És persze a maradék 387 kamupályázatíró megtarthatta a maga 5-6 millkáit... Na, a "jobbsi" blogok efféle figyelemelterelésre szolgálnak. Ezt nem értik elavult, papíralapú újságírók, amikor haragszanak az index-re, amiért hűűűddeveszélyes jobbsi bloggereknek is teret hagynak. Megfelelőennyaló jóoldali papírújságíró soknak érzi ugyanis a tíz nyalásra eső egy hari -arányt. Hiszen a médiaháborúban a nyalás ezerrel ment s esetleg 999-re eset egy hari...

Gyűjteményem szebb darabjai nyalóblog kategóriában .

http://bakura.buzz.hu  http://gonoszka.nolblog.hu/

 

http://w.blog.hu -Ez a  blog speciális előnyaló is,  irányadó a megfelelő nyelvcsapásokban. Szinte intézménye már a megfelelőbenyalásnak. (bérmackó  kategória) Kedvence a projekció, gyönyörű mintája ennek, amikor egy taplóbunkó kisnyilas -ból Hűűűdeveszélyes Mán Náci-t nagyít föl, hogy ezáltal hősiességét fölnagyítsa. (Hiszen egyébként ifj. Hegedűs Lóránt a maga valójában, ahogy van, egy nagyrakás röhejkelevény... Magára valamit adó liberális újságíró max egy bohóctréfa energiáját pazarolja rá és nem reklámozza projekcióval...)

http://www.origo.hu/i/0803/20080315marcius15213.jpg

Fényképezd alulról, veszélytkeltő megvilágításban a bohócot, hátha rémnek veszik... [by origo]

 

 

 

 

 

http://media.blogter.hu , ugyanez kékben: http://gulyas.blog.hu/2008/12/04/gulyasdemokracia (A gulyásdemokrácia nyalóblog semlegessége látszatkeltésére másik kedvenc nyalóblogom a http://proszektura.blog.hu/ technikáját copyrja, de hát copyrótól cop'ni nem bűn :))) )

http://bajla.blogter.hu -Szomorú példája Gustaf Gründgens szelleme halhatatlanságának

http://brendelmatyas.virtus.hu  Gyurcsány a király  c. librettoja iskolapélda a harapvanyalásra. Brendel a jövő mélymagyar netokratájának díszpéldánya, aki műveltsége hiányait a Mindenhatooooo imádatában (minek tanulni, ha a gugli megtalálja) és deklarált evolucionizmusban pótolja. (A darwinizmus überelhetetlen, tehát, ha az ostoba evolucionistának hirdeti magát, akkor a legokosabb és kész..az evolucionizmus az emberi szellem fedáksárija.. stb)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenmedve.blog.hu/api/trackback/id/tr75844692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása