ingyenmedve

Tiszta álattkert! Álattnak van ingyen kedve. Eszonta a költő is. Várom a sültgalambot. Teve van kétpúpú, nekem elég a magamé is, ami én magam vagyok!

Friss topikok

  • milu vagyok:): Annyira igénytelen és ruppótlan a poszter stílusa, hogy a negyedik pontnál felfüggesztettem az olv... (2014.12.27. 23:52) KülönKRESZ buszsofőröknek
  • Vidéki: @ingyenmedve: Ne feledkezz meg arról sem , hogy Bokros a Budapest Bank vezéreként is bizonyított ... (2009.04.07. 09:37) Balfaszista jobbersajtó
  • Transzmoha: @ingyenmedve: köcce, megskubbantom (2008.12.28. 22:45) Fasza új blogötletem

Linkblog

Újévi mélymagyar népszokás: sólyomköpködés

2009.01.06. 11:06 | ingyenmedve | Szólj hozzá!

Címkék: mélymagyar sólyomköpködés újévinépszokás

 Az elmúlt évek egyik legkedveltebb újévi népszokása a sólyomköpködés. Az idén már azt hittem, elmarad. Pedig kellő előfeltevéssel már meg is vágtam hozzá a békelibatollamat. Tegnap, hétfő azonban hiába tallóztam a blogoszférát: egy gyönge pthfeőjj!-t se leltem Sólyom László újévreggeli (A Városban ugye a reggel délben van…) beszédére.

 

Úgy látszik, a nyalóblogok bérmackói is betartják a másik népszokást, miszerint az újév első munkanapja a gondolatok összeszedéséé. 2009-ben ez szerencsésen ugyebár 5-ére esett. Addig a fű se nőtt. A patológus nem szövetelemzett, a boncnok nem boncolt. A vérlabor nem dolgozott. Halotti anyakönyvet se írtak.

Egyáltalán, mélymagyar szokás szerint már december 15-től a fű se nőtt. A Nemzetbiztonsági Hivatal telefonjai automatára voltak állítva az „Ünnepek” -előtti héten már.  Beh gazdag ország ez, itten június 15-szeptember 15 és dec.15-jan.15' semmi nem történik. Természetesen termelni csak ímmel. Néha ám!  Mellékesen nem is fog január közepéig történni semmi lényeges, bár azért már e héten némi mozgolódás tapasztalható az iskolák miatt.  

Jó, mondjuk 23-án meg 31-ére virradóan sokan haltak a kórházakban, különösen a reménytelenebb betegek, de hát meg kell érteni a nővérkéket is, ők is nyugit akartak a szentestei meg szilveszteri műszakban.

 Micsoda tumultus lehetett tegnap a kórházak halottiirodáin, a proszektúrákon, az anyakönyvvezetőknél a halotti anyakönyvek ügyében! Szerintem a hét első fele e szakágazatokban, hogy budapestiparasztul mondjam, zsufi lesz. No, de nekünk nem ez a bajunk, hanem az a szemét Sólyom má’ megint mikeket össze nem beszé’t, a fideszes barma, az! Hogy a lakosságnak két választás közt is nyomást kéne gyakorolni. Mi? Még az kéne csak, tán tömeggyűlést akar? Lakosság kussoljon, minden a legnagyobb rendben, Kedves Vezetőink rajta vannak az ügyön, pl már vettek kilóra újságírókat. Nem ám az a baj, hogy vettek, hanem jó, hogy szerencsére még a „válság” kirobbanása előtt, így csak hülyefidszes kekeckedés az egész kötözködés ezzel a megfelelő & jógyerek-újságíróvásárlással. 

Vagy: Egykor mintaállam voltunk. Ugyan, ki emlékszik? (Nyalóblogger emlékszik, mert önállóan gondolkodniképes nagyfiú volt ő már akkor is, netán papírújságíró, amikor a Bokros Csomag révén úttörők voltunk, A Tömb országaiból, meg javultak a mutatóink 1996-2002. között... na de hát most erre az időre nem szabad emlékezni. Most tettessük az amnéziás hülyét, aki nem emlékszik az 1997-2003-as statisztikai adatokra, vagy akkora marha, hogy nem tudja kikeresni a könyvtárakban. A Mindenhatoooo imádói ne reménykedjenek, előguglizni nehéz régi statisztikákat… )

 No, de hogy a bérmackóknak és nyalóbloggereknek is 3 napot  kellett agyalniuk, mire kellő turhát gyűjtöttek az idei sólyomköpködéshez? A negyedik nap ugye a szöveg ellenőrzése, megmutatása Népünk NagyTanítóinak, bevárása a Központi Kommunikációnak, hátha valamelyik vezér-tanító szól valami irányadót. És ugye a helyesírásuniformizáló program, legyen szép tiszta az a sólyomköpködő.

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenmedve.blog.hu/api/trackback/id/tr22861058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása